fbpx
Kort over Lolland og Falster

Nu flytter de pensionerede sibiriske tigere ind i Knuthenborg Safaripark.

 

Knuthenborg Safaripark bliver nyt tiger-plejehjem i 2021!

Sidste år flyttede de pensionerede cirkus-elefanter ind. I år er det de pensionerede tigere der flytter til Knuthenborg Safaripart på det nordlige Lolland.

Knuthenborg Safaripark er, i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og QATO Fonden, i fuld gang med at bygge et nyt tigeranlæg.

Planen er, at det skal være det sidste (rare!) stoppested for pensionerede cirkustigere.

Fremadrettet kommer der også “rescue-tigere” til, der trænger til at afslutte deres liv i et værdigt retræte.

Det bliver mest hanner der kommer til at bo på “tiger-plejehjemmet” og det er Dyrenes Beskyttelse, der sørger for at finde dyrene i udlandet.
Avl er altså ikke på programmet, men snarere en mulighed for at give tigerne, der er blevet til overs, en sidste god tid på Lolland.

Knuthenborg Safaripark har i forvejen 2 tigere og over tid forventes det, at de får selskab af 4-6 nye tigere.

De lever adskilt i naturen og jager hver for sig, så du kan ikke forvente at se “tiger-flokke” på samme måde som hos løver. Til gengæld er de så spredt ud over hele området og bliver lette at få øje på fra hele anlæggets gangbro.

Vits om Lolland se fra Falster

Tigeranlægget forventes at åbne for besøgende i slutningen af maj 2021, og det bliver noget af en oplevelse for de besøgende.

Tigerne i Knuthenborg kommer nemlig til at bo i det største tigeranlæg i Europa, og de sibiriske tigere skal – akkurat som i naturen – leve udenfor hele året. Det kan de sagtens tåle, for de lever naturligt i et meget hårdere klima end det danske.

 

Som besøgende kan du følge med i årets gang hos Knuthenborgs pensionerede tigere fra en 200 meter lang gangbro i ca. 5 meters højde.

Broen går ind over selve området, som de store kattedyr lever i. Stien bliver kørestols- og barnevogns venlig, og du kan kigge ned til tigerne fra forskellige udsigtspunkter undervejs.

 

Rent praktisk så stiller du simpelt hen bilen på den nye tilhørende parkeringsplads og går op på gangbroen.
Hvis du er kendt i Knuthenborg allerede, så kommer tigeranlægget til at ligge samme sted som den gamle tigerskov.

 

Note! Knuthenborg Safaripark havde så mange besøgende sidste sommer, at de nu har indført tidsbestillingssystem for at sprede de besøgende. Du kan stadigt komme ind på “chancen” ved at dukke op og vente med de andre, men hvis du bestiller tid er du sikker på at blive lukket ind på din valgte dag!

Der er i øvrigt billig-dage på mange hverdage udenfor højsæsonen.

 

Tidsbestilling foregår på Knuthenborgs Hjemmeside.

 

Læs også de andre indlæg om Falster og Sydhavsøerne på Falster Bloggen.