fbpx

Cykelferie på Falster og de andre sydhavsøer

Se hvad du kan opleve på din cykelferie på Falster, Møn og Sjælland

Det er bestemt ikke uden grund at Falster, Bogø, Møn og det sydlige Sjælland er populær som cykelferie-destination.

Her kan du cykle i varieret landskab på forholdsvis korte ruter og ø-hoppe dig igennem Sydhavsøerne.

Fra Falster kan du cykle over Bogø og til Møn, videre over det sydlige Sjælland og tilbage til Falster – helt uden at komme i nærheden af en motorvej.

Se min video og lad dig inspirere!

Praktiske overvejelser

Før du rigtigt begynder at planlægge din cykelferie skal du beslutte om du har lyst til at køre med oppakning hver dag eller ej. Alternativet er, at du har en fast base som du cykler ud fra – eller laver en kombination og lader bagagen blive hjemme en dag.

Her på Anettes Bed & Breakfast kan du tage cyklen med toget til Eskilstrup, og så bruge byen som udgangspunkt.

Du kan tage til Nykøbing Falster den ene dag, igennem skovene ud til hyggelige Hesnæs Havn en anden dag og til Stubbekøbing og Bogø en tredje.

Der findes 11 nationale cykelruter i Danmark, hvor de tre passerer Lolland og Falster. 

Kig på mulighederne og vælg en del af ruten ud. Du kan koncentrere dig om en kortere strækning, eller kombinere ruterne som det passer dig. Eller lave din helt egen cykelferie rute!

Drømmer du mest om cykelture med fast base på Falster, så kast et blik på de forskellige ruter på www.Cykelblomsten.dk. Cykelblomsten er en række dagsture af kortere eller længere varighed gennem det skønneste natur på Sydhavsøerne.

Du kan se oversigten over de tværgående danske cykelruter på Visit Denmarks hjemmeside.

Ruterne N8 og N9 passerer lige her forbi i Eskilstrup på Falster.

Hvis du gerne vil følges med de internationale cykelturister, så findes der flere internationale cykelruter i Danmark.

 

Din cykel står selvfølgelig trygt og godt her i huset – vi har en dobbelt garage der kan lukkes

 

Internationale cykelruter

Den mest populære internationale rute er uden tvivl cykelruten Berlin-København.

Cykelturen løber mellem de to storbyer. I Danmark starter turen på Danmarks sydligste punkt, Gedser. Herfra cykler du op over Falster, fortsætter med den lille færge Ida til Bogø og så går turen videre over Møn og Sjælland til København.

Det er især den del af cykelruten der går over Falster, Bogø og Møn der er populær. Afstandene er korte, landskabet er nogenlunde fladt og varieret og der er masser af spændende stop og naturskønne områder. Du kan også vælge at begynde turen på Sjælland og så loope til Falster over Bogø med færge den ene vej og Storstrømsbroen til Vordingborg den anden vej.

Den anden internationale cykelrute der passerer Lolland, Falster og Sjælland er rute 88, også kaldet Munkevejen.

Ruten går fra Bremen i Tyskland til Roskilde, og her begynder den danske del i Rødby på sydkysten af Lolland. Herfra snor cykelrute 88 sig over store dele af Lolland, Falster og Møn hvorefter den passerer midtsjælland, Næstved og Sorø for at slutte i Roskilde.

Ruten her er har stoppesteder ved bygningsværker og seværdigheder fra middelalderen – det er eksempelvis den tidsperiode hvor langt de fleste kirker blev bygget i Danmark.

Den tredje internationale cykelrute i Danmark der passerer Falster er EuroVelo 10. Den hedder også ”Baltic Sea Cycle Route” og er den europæiske cykelrute, der strækker sig langs hele den baltiske kystlinje.

Den danske del af cykelruten EV 10 følger syddanmarks kyst og begynder i Sønderjylland. Herfra går turen på øhop igennem det sydfynske øhav og videre med færgen fra Langeland til Lolland. Så skal du over Falster og nordpå, hvor cykelruten mere eller mindre følger samme rute som Berlin-København cykelruten.

 

Dagsture

Vil du gerne på dagsture på cykel eller med vandresko på Lolland, Falster og Møn? 

 

Så skal du helt sikkert kigge på appen Naturlandet. Her kan du finde en lang række kortere vandre- og cykelture på Lolland og Falster, så her sætter du selv dine ture sammen som det passer dig.

 

Det fine er, at du kan anmelde de forskellige ture og ruter og give gode råd og kommentarer til den næste cykelturist eller vandrefalk på Lolland og Falster. Du kan hente Naturlandet som en app til din telefon.

 

 

Jeg er her for at hjælpe dig!

Hvis du har spørgsmål til ruter, attraktioner eller der er andet jeg kan hjælpe med må du endelig sige til!

Din cykel står selvfølgelig trygt og godt her i huset – vi har en dobbelt garage der kan lukkes. Og når benene er trætte om aftenen kan du gå  ned til det lokale pizzaria eller købe ind hos den lokale købmand. Begge steder er åbne til kl. 21.

Du ønskes rigtig god fornøjelse derude på de to hjul. Jeg glæder mig til at se dig.

God cykelferie på Falster!