Kort over Lolland og Falster

Tre gode restauranter på Falster – der ligger udenfor Nykøbing F.

 

Hovedbyen på Falster er ubetinget Nykøbing Falster, men faktisk synes jeg at de bedste restauranter ligger andre steder på øen.

Ulempen er selvfølgelig, at du skal på cyklen eller starte bilen for at finde dem, men jeg garanterer at de tre der er nævnt nedenfor, er turen værd!!

 

Vi starter sydpå, helt nede ved Danmarks sydligste spids, nemlig Gedser.

Gedser er ikke det mest eksotiske sted i verden, men et besøg på Danmarks sydligste punkt hører sig ligesom til.

 

Det gule hus fra Olsenbanden er også flyttet til Gedser og byen har desuden et godt loppemarked – så det kan være jeg skal skrive en lille guide til Gedser en dag.

 

Men der er en anden god grund til at besøge Gedser, og det er Mejerigården.

 

Mejerigården er en gammel ombygget gård hvor der er restaurant i stuehuset, lækkert selskabslokale i en af længerne og nogle smukke og hyggelige værelser gemt oppe under loftet.
(Men husk nu lige også at booke et værelse et par nætter her på stedet!)

 

Mejerigården ligger altså ikke inde i Gedser by, men ud til den gamle Gedser Landevej med udsigt til markerne og tæt på vandet.

Virkeligt stilig og lækkert er det – faktisk føles det lidt som at træde ind på et luksushotel i udlandet.

Servicen er i top og tiden går lidt i stå når man sidder der med udsigt over markerne.

 

 

Menuen på Mejerigården afspejler det klassiske interiør – det er veltilberedt international cuisine med priser over gennemsnittet.

Hvis du vil gå ‘all in’ så kan deres 6 retters menu, der koster 695 kr her i 2021, anbefales.

 

Og elsker du wienersnitzel så kig forbi om torsdagen!

Den serveres kun torsdag, og nogle mener, sovsen alene er værd at komme for…

 

Det er i øvrigt ikke uden grund, at billetterne til dining week i efterårsferien og vinterferien bliver revet væk.

Her har de virkeligt travlt!
Du får 3 gode retter til omkring 350 kr.

 

Mejerigården har åbent i restauranten torsdag til søndag aften, og søndag til frokost.
Bordreservation anbefales.

Vits om Lolland se fra Falster

 

Det næste sted jeg vil anbefale har du måske allerede hørt om. Det hedder Pomle Nakke og ligger på kanten af det østlige Falster.

Restauranten ligger helt bogstaveligt talt på en skrænt, godt gemt i skoven og med en fantastisk udsigt over hele kysten og især Hesnæs havn.

Pomle Nakke har eksisteret i generationer og har altid været stedet man tog hen, når der skulle spises ‘fint’.
Falstringerne tog (og tager) på Pomle når der skal indtages en god søndagsfrokost.

I 2020 kom der nye forpagtere i restauranten – unge driftige branchefolk, der for alvor har fået stedet sparket op i gastronomisk særklasse. De har trukket gode tjenere til fra København, så betjeningen er også i top.

Stedet gør ikke meget væsen af sig udefra.

Det er en gammel pavillon i træ, men lad dig ikke snyde!

Her er sommerhus/badehotels stemning med blandede møbler og glade farver og stemningen er livlig og høj.

Er vejret godt kan du også vælge en af de mange siddepladser udenfor.

Menuen på Pomle Nakke er i høj grad inspireret af årstiderne og de lokale råvarer og ambitionerne er tårnhøje.

Jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg regelmæssigt drømmer om deres svampetoast… Lad os bare sige, at der er brugt rigelige mængder af smør!

(check lige billedet ovenfor)

Pomle Nakke er i øvrigt også et yndet stop for cykelturister, for butikken ved siden af restauranten sælger is, friske jordbær og kølige drikke hele dagen.

Restauranten har åben alle ugens dage både til frokost og middag, og kommer du om eftermiddagen er du velkommen til at kigge forbi til kaffe og et stykke kage.

Bordreservation anbefales på det kraftigste i weekenderne – i sommeren 2020 var de booket over en hel måned i forvejen… nu er du advaret!

Bestil bord på Pomle Nakke her.

Fiskebrættet i Stubbekøbing

Det sidste sted vi har på menuen er i virkeligheden ikke en restaurant men en fiskehandler.

Han hedder Tobias og driver Fiskebrættet fra en rød container på Stubbekøbing Havn.

Stubbekøbing ligger i øvrigt helt oppe på den nordlige del af Falster, og er en rigtig fisker-købstad.

Fredag, lørdag og søndag aften hen over sommeren åbner Tobias op i Kabyssen ved siden af Fiskebrættet.

Kabyssen er hans version af street food, og her langer han frisk fish & chips, nylavede fiskedeller med rugbrød og øens bedste stjerneskud over disken.

Stjerneskuddet er lidt af en legende på Falster og til 125 kr kan du nærmest ikke trille derfra.

Hele menuen fra Fiskebrættet/Kabyssen kan i øvrigt også tages med hjem som take away.

Fiskebrættet, altså fiskebutikken, har åben torsdag til lørdag og foruden frisk fisk kan du også få de lækreste salater, røget laks, tæskegode fiskedeller, tangsalat og andre gode sager, der egner sig til en godt stykke hjemmelavet smørrebrød.

Kig forbi Tobias på Fiskebrættet – han ligger helt nede i Stubbekøbing havn til venstre. Du kan ikke bestille bord og de fleste borde er udenfor.

Om lørdagen er der i øvrigt også gode øko grøntsager til salg på havnen i Stubbekøbing og du kan altid få en god flaske vin og søde sager i delikatessen i den gamle stationsbygning lige ved siden af.
Eller en is i cafeen ved færgen…

Stubbekøbing havn er i øvrigt et rigtigt travlt sted om sommeren, for det er her cykelturisterne tager tager færgen Ida til Bogø og cykler videre til Møn.

Jeg håber du kommer sulten til Sydhavsøerne, for de tre restauranter her er kun et lille udpluk at de gode spisesteder der findes.

Og når sulten er stillet kan du altid trille en tur til Marielyst og spise Falsters bedste is…

Bon appetit – og god fornøjelse!

Læs også de andre indlæg om Falster og Sydhavsøerne på Falster Bloggen.