fbpx

Engang imellem får jeg trang til Falsters bedste hjemmelavede is. En af dem med 7000 kalorier i, som gør det ud for et helt måltid. Eller to…

Der er én bestemt isbutik på Falster jeg ligefrem planlægger at besøge med jævne mellemrum, og det er Marielyst Is. Og her skader det ikke at springe frokosten over når du skal på besøg – de holder sig nemlig ikke tilbage med størrelsen af de hjemmelavede is. 

De har nemlig VIRKELIGT lækkert hjemmelavet italiensk is!!

Hos Marielyst laver de ikke bare deres egen is direkte i butikken, de bager også deres egne vafler. Kim R. sidder ved vaffelbagemaskinen lige indenfor døren, og duften af nybagt vaffel driver ligefrem ud af døren når man nærmer sig…. Ah!

Og deres kirsebæris… dobbelt ah!

Kim er i øvrigt en travl og arbejdsom mand, for i højsæsonen bager han hele 1100 vafler OM DAGEN!

Mit problem opstår når jeg skal vælge, for de har altid en 15-20 varianter, hvor en god del af dem er sorbét is (som der måske er lidt færre kalorier i?), og udvalget varierer hver gang – så check tavlen udenfor. At skulle begrænse sig til to eller tre kugler kan virkeligt være svært.

 Men to ting er dog sikkert:

– Der er stort set altid kø i butikken!

– Du skal komme på meget tom mave hvis du skal klare tre kugler!

Isen på billedet er der allerede spist en hel del af, og som du kan se er der også en hel del tilbage… isen er nemlig både god og rigelig. Det er simpelthen Falsters bedste is. Num!

Jeg bliver garanteret også helt vild sund med alle de bær de putter i… og fuld af vitaminer må de også være!

Nu er jeg så tilfældigvis ikke den eneste der synes at isbutikken på torvet i Marielyst er den bedste is der findes på Falster. Faktisk vandt Marielyst Is titlen som bedste isbutik på hele Sjælland og Øerne i 2020.

Og den er fuld ud fortjent, for det er ikke kun isen og vaflerne der er gode – det er betjeningen også.

Og hvor kan du så få Falsters bedste is?

Jo, du skal ned på den sydlige del af Falster til et af Danmarks største sommerhusområder, Marielyst. Her ligger en af Danmarks bedste og mest børnevenlige strande, og lige der hvor man går ned på stranden er der et hyggeligt område fyldt med restauranter, barer, butikker og isboder – det er Marielyst ”downtown”. Her er live musik om sommeren og bare generelt set god feriestemning.

Og midt på torvet ved det store trætårn, smæk i midten af Marielyst by, ligger Marielyst is.

Som sagt, så skal du enten bare følge duften eller kigge efter køen af is-elskere. Jeg står der sikkert et eller andet sted!

Du kan følge Marielyst Is på Facebook her og på Instagram her.

Måske jeg sku ønske mig det 11-kuglers is-klippekort i julegave…?

Læs de andre blog indlæg på Falster Bloggen.