fbpx
Rosen espalier i Corselitze have

Corselitze Parken med rosenhaven og de smukke farve-afstemte stauder ligger på øst-Falster

 

 

Hvis du er på tur på Falster, så vil jeg til enhver tid anbefale en gåtur i haven ved Corselitze Gods. De har øens smukkeste roser og besøget er er ganske gratis.

 

 

På billedet kan du se min kæreste, Martin, og mig selv under de smukke rosenbuer. :o)

 

De store majestætiske træer, den fine sø med udsigt til hovedbygningen og de veltrimmede plæner er en fryd for øjet.

 

Men det er især blomsterne der trækker. Rosenhaven og de smukke farve-afstemte stauder.

 

Roserne, der fylder de mange espalier og en lang række bede, findes næppe smukkere når de står i fuld flor i juli måned. Her får du insta-venlige motiver i lange baner!

 

 

Rosenbuerne er et rigtigt godt sted at få taget et billede af dig selv, sammen med din bedre halvdel eller med hele familien.

 

Det er bestemt ikke uden grund, at du jævnligt ser brudepar få taget deres billeder i haven. Her er smukt, her er god plads og her er ro.

 

Det utrolige er, at selv når der er fyldt med turister på Falster, så er forbavsende få gæster i parken. Det er helt sikkert en af de ukendte perler på øen!

 

Stort set alle blomster og træer er markeret med navneskilte, så selv hvis du intet ved om planter så kan du blive klogere – og Corselitze have er et rigtigt godt sted at blive inspireret til et indkøb til egen have. (se nedenfor hvor du køber roserne)

 

Corselitze park summer af insekter, der har en fest i det overdådige blomsterhav i rosenhaven og de mange smukke stauder.

Roserne blomstrer i fuld flor i juli

 

Indgangen til parken ligger på Tromnæs Alleen, hvor der både er gode parkeringsmuligheder og toiletfaciliteter. Du stiller bare bilen og går ind.

 

Hvis du gerne vil kombinere besøget i Corselitze godsets have med andre udflugtsmål, så er der hverken langt til Hesnæs Havn, en god frokost på Pomle Nakke eller de lækre is på Marielyst Torv.

 

 

Danmarks største egetræ, Valdemaregen, står i øvrigt i Corselitze skoven, få hundrede meter derfra.

 

Har du trang til is, så læs bloggen om Falsters bedste is – dem finder du på torvet i sommerhusområdet Marielyst.

Billede af Falsters bedste is

 

Corselitze Gods ejes af Det Classenske Fideicommis, som er en almennyttig fond. Det betyder, at hovedbygningen på Corselitze ikke bebos af privatpersoner, men bruges til administration.

 

Hvis du gerne vil vide mere om Fideicommisset, der ejer store arealer på både Falster og Lolland, inklusiv Corselitze og Fuglsang Herregårde, så læs mere her.

På Fuglsang Gods på Lolland er der også adgang til haven, og der ligger desuden et ret fantastisk kunstmuseum.

 

P.S. Der var lige det med roserne…

Drømmer du om at eje roser som dem i haven på Corselitze, så skal du lave en aftale med Rosengartneren Æblehaven i Stubbekøbing. De har ikke fast åbningstider men tager gerne imod gæster hvis du kontakter dem på forhånd.

Der er desuden “åben have” hvert år i juli, hvor du kan komme forbi og se de mange rosensorter i fuld flor.